40 jaar Oikocredit in België

40 jaar Oikocredit in België

donderdag 12 december 2024 15 00

De aanwezigheid van Oikocredit in België gaat terug naar begin de jaren tachtig. Banken werden toen actief bevraagd over hun investeringen in Zuid-Afrika die het apartheidsregime ondersteunden.

Onder het initiatief van de “Antwerpse Raad van Kerken”, “Kerk en Ontwikkeling” en “Protestantse Solidariteit” en met de steun van de “Commissie Rechtvaardigheid en Vrede" van de Belgische bisschoppen werd eind 1984 Oikocredit België opgericht als alternatieve financieringscoöperatie onder de naam VOOC (wat stond voor “Vlaamse Oecumenische Ontwikkelingscoöperatie”). In 2005 werd de naam VOOC gewijzigd in Oikocredit-be, en dit in navolging van de internationale benaming Oikocredit.

Oikocredit : 40 jaar in België, dat gaan we vieren!

Je bent van harte uitgenodigd op ons verjaardagsfeest! 

Op 12 december, toasten we op 2024 en 40 jaar Oikocredit in België. De feestelijkheden gaan door in onze kantoren in de Huidevettersstraat 165 in Brussel van 15u tot 20u. We kijken ernaar uit om je daar te zien! Noteer de datum alvast in je agenda! Een gedetailleerd programma en de mogelijkheid om in te schrijven volgen binnenkort.

« Terug