Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Union des Mutuelles du Partenariat pour la Mobilisation de l’Epargne et du Crédit - Spaarproducten en krediet voor kleine boeren

Union des Mutuelles du Partenariat pour la Mobilisation de l’Epargne et du Crédit

Spaarproducten en krediet voor kleine boeren

Senegal

Union des Mutuelles du Partenariat pour la Mobilisation de l’Epargne et du Crédit au Senegal (UM-PAMECAS) is een netwerk van spaar- en kredietcoöperaties met meer dan 80 kantoren in 10 van de 14 provincies in Senegal.

De werkloosheid is hoog in Senegal en veel families leven in armoede. Kleinschalige landbouw is de belangrijkste inkomstenbron voor een groot deel van de bevolking. Deze mensen wonen vaak in plattelandsgebieden en hebben over het algemeen geen toegang tot financiële diensten.

UM-PAMECAS biedt verschillende spaar- en leenproducten, zoals leningen voor micro-ondernemingen, familiespaarproducten en leningen en spaarproducten voor woningen. UM-PAMECAS bedient een zeer gevarieerde groep klanten, maar de diensten richten zich specifiek op een bepaald aantal groepen. Zo wil UM-PAMECAS zich bijvoorbeeld meer richten op vrouwen en de dienstverlening geleidelijk uitbreiden naar ambachtslieden, migranten en mensen op het platteland.

UM-PAMECAS gebruikt Oikocredits lening om meer leningen te kunnen verstrekken aan de landbouwsector.

Download deze pagina als PDF