Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Alternativa, Centro de Investigación Social y Educación Popular - Financiering voor meer leengroepen in noordelijk Lima

Alternativa, Centro de Investigación Social y Educación Popular

Financiering voor meer leengroepen in noordelijk Lima

Peru

Alternativa (Centro de Investigación Social y Educación Popular) is een niet-gouvernementele organisatie (ngo) die sinds 1979 maatschappelijke projecten uitvoert in noordelijk Lima. Het microfinancieringsprogramma van Alternativa loopt sinds 1994 en heeft als doel vrouwelijke ondernemers in noordelijk Lima te ondersteunen.

Alternativa verstrekt leningen via de dorpsbankmethode. Een leengroep heeft gemiddeld 15 leden. Alternativa heeft ongeveer 3.000 klanten (2016), vooral in stedelijke gebieden.

Door de jaren heen heeft Alternativa, in samenwerking met lokale overheden, verschillende maatschappelijke programma’s opgezet die lokale ondernemersorganisaties van vrouwen ondersteunen.

Alternativa, Centro de Investigación Social y Educación Popular, en Oikocredit zijn langdurige partners. De samenwerking begon in 1994 met de lancering van het microfinancieringsprogramma.

Download deze pagina als PDF