Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Uniespecies SA - Exportbevordering van kwalitatieve groente

Uniespecies SA

Exportbevordering van kwalitatieve groente

Guatemala

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Het groenteverwerkingsbedrijf Uniespecies SA is opgericht in 1991 en exporteert verse groente (sperziebonen, peultjes, sugar snaps, broccoli, courgette en babywortels) naar de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland.

De groente wordt geproduceerd door kleinschalige lokale boeren. Uniespecies zorgt voor toegevoegde waarde door de groente te wassen, koelen, verpakken en exporteren.

Uniespecies SA en zijn leveranciers zijn Fairtrade gecertificeerd en het bedrijf voldoet aan de strenge eisen van het British Retail Consortium (BRC).

Uniespecies heeft een afdeling die technische ondersteuning biedt aan boeren voor wat betreft de gezondheid van planten en grond, bemesting en certificering.

Oikocredits lening aan Uniespecies wordt als werkkapitaal ingezet om verse groente te kopen van kleinschalige lokale boeren.

Uniespecies SA is sinds 2010 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF