Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Cooperativa de Servicios Múltiples Sol & Cafe Ltda - Financiering ter ondersteuning van export van premiumkoffie

Cooperativa de Servicios Múltiples Sol & Cafe Ltda

Financiering ter ondersteuning van export van premiumkoffie

Peru

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Cooperativa de Servicios Múltiples Sol & Café Ltda (Sol & Café), opgericht in 2004, is een coöperatie van kleine telers die betrokken zijn bij de productie en de rechtstreekse export van arabicakoffie voor het bovensegment van de koffiemarkt. Sol & Café is actief in de koffieprovincie Jaén in de plattelandsregio Cajamarca, een van de armste regio's in het land, waar een derde van de bevolking in armoede leeft en tweederde van hen in extreme armoede leeft.

Sol & Café vertegenwoordigt diverse organisaties die op hun beurt zo'n 1.000 kleine koffieboeren vertegenwoordigen. In 2008 ontving de coöperatie een Fair Trade certificering. Meer dan de helft van de leden is daarnaast in het bezit van een certificering van Rainforest Alliance. De boeren nemen actief deel aan de coöperatie - ook op management- en bestuurlijk niveau.

Sol & Café is sinds 2011 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF