Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Uganda Christian University - Financiering voor betere faciliteiten in een kenniscentrum in het hart van Afrika

Uganda Christian University

Financiering voor betere faciliteiten in een kenniscentrum in het hart van Afrika

Oeganda

Uganda Christian University (UCU) is een geaccrediteerde particuliere hogeronderwijsinstelling die in 1997 is opgericht door de Anglicaanse Kerk van Oeganda, die van oudsher een belangrijke rol speelt in de onderwijssector van het land. In de loop der jaren is het aantal studenten sterk toegenomen, waardoor verschillende faciliteiten, zoals accommodatie, klaslokalen en ICT-voorzieningen, niet meer aan de eisen voldoen. UCU biedt onderwijs aan meer dan 11.000 studenten op vijf campussen. De meeste studenten studeren op de hoofdcampus in Mukono.

Om aan de toenemende vraag naar hoger onderwijs te voldoen, is UCU verschillende bouwprojecten gestart om, bijvoorbeeld, de slaapverblijven uit te breiden, zodat er extra ruimte komt voor 200 studenten, en nieuwe klaslokalen te bouwen, die plek bieden aan zo'n 500 studenten.

UCU heeft de eerste lening van Oikocredit gebruikt om de Hamu Mukasa Library te bouwen. Deze bibliotheek is enkele jaren geleden geopend. De lening van Oikocredit in 2015 wordt gebruikt om de slaapvertrekken van de studenten uit te breiden, een nieuw gebouw met klaslokalen te bouwen en de ICT-infrastructuur te upgraden.

UCU is sinds 2010 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF