Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Central de Cooperativas de Servicios Múltiples, PRODECOOP R.L. - Ondersteuning voor Fairtrade gecertificeerde koffiecoöperaties

Central de Cooperativas de Servicios Múltiples, PRODECOOP R.L.

Ondersteuning voor Fairtrade gecertificeerde koffiecoöperaties

Nicaragua

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Promotora de Desarrollo Cooperativo de las Segovias SA (PRODECOOP) werd opgericht in 1993 en vertegenwoordigt 39 coöperaties van 2.300 kleine koffieboeren in de regio Segovias, ten noorden van Nicaragua. PRODECOOP verwerkt de biologische en conventionele koffiebonen die verbouwd worden door haar leden en verkoopt deze aan de internationale fairtrade-koffiemarkt. Naast deze activiteiten, biedt zij ook financiering, technische ondersteuning en training, en sociale ontwikkelingsprogramma's.

De coöperatie is aan het begin van de jaren '90 opgericht, na het einde van de burgeroorlog waarin Segovias het belangrijkste slagveld was. Het heeft enorm veel wederopbouwinspanningen gekost om de regio in economisch en sociaal opzicht te herstellen. Op het platteland van de regio is veel werkloosheid en extreme armoede.

PRODECOOP heeft twintig vaste werknemers in dienst en is in het bezit van een eigen drooginstallatie. Tijdens het oogstseizoen werken er honderden dagloners voor de coöperatie.

PRODECOOP is sinds 1994 partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF