Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

AACC, All Africa Conference of Churches - Meer kamers en betere voorzieningen in het Desmond Tutu Conference Centre

AACC, All Africa Conference of Churches

Meer kamers en betere voorzieningen in het Desmond Tutu Conference Centre

Kenia

De All Africa Conference of Churches (AACC) is een oecumenisch genootschap van 170 kerken en nationale kerkraden in 39 Afrikaanse landen en lid van de wereldwijde oecumenische beweging. AACC is in 1963 opgericht en vertegenwoordigt meer dan 120 miljoen christenen op het Afrikaanse continent.

AACC is voornamelijk afhankelijk van giften en ledencontributies, maar het genereert ook zelf inkomsten via het Desmond Tutu Conference Centre in Nairobi. Zoals de bevolking groeit, groeit ook de christelijke gemeenschap en het aantal christelijke activiteiten dat wordt georganiseerd. Daarom wil AACC het conferentiecentrum graag uitbreiden en de voorzieningen verbeteren om meer inkomsten te genereren en financieel onafhankelijker te worden.

AACC gaat Oikocredits financiering gebruiken om het Desmond Tutu Conference Centre uit te breiden van 39 naar 99 kamers, de conferentieruimte opnieuw in te richten en nieuwe apparatuur aan te schaffen. Het vernieuwde centrum krijgt ook een verbeterd restaurant voor gasten en conferentiedeelnemers en zal ook lunch gaan serveren voor kantoorpersoneel uit de buurt.

AACC is sinds 1995 partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF