Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

ARREND LEASING, S. A - Financiële diensten voor de economische aanjagers van Guatemala

ARREND LEASING, S. A

Financiële diensten voor de economische aanjagers van Guatemala

Guatemala

Comercial Administradora SA ARREND (ARREND) is een particuliere financiële instelling die innovatieve financiële instrumenten, zoals leasing en factoring, en conventionele leningen aanbiedt in Guatemala, El Salvador, Honduras en Nicaragua.

Veel klanten van ARREND zijn actief in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en maken gebruik van leasing om hun productiecapaciteit te vergroten. Het mkb speelt een zeer belangrijke rol in de economie van Guatemala en is een belangrijke generator van werk. Deze bedrijfjes zijn goed voor ongeveer 40% van het bruto nationaal inkomen (bni) en 85% van de werkgelegenheid.

Leasing is een interessant financieel instrument voor kleine ondernemingen zonder toegang tot conventionele leningen. ARREND bedient een breed scala aan klanten, van particuliere klanten tot bedrijven met een omzet van miljoenen dollars. Dankzij deze brede portefeuille kan ARREND schaalvergroting toepassen en ook klanten uit het lagere inkomenssegment bedienen. Hierdoor heeft het een aanzienlijke sociale impact en zorg het indirect voor duizenden extra banen.

ARREND biedt concurrerende rentepercentages en gaat transparant te werk. Klanten worden zorgvuldig gescreend zodat ze niet meer lenen dan ze zich kunnen veroorloven.

Comercial Administradora SA ARREND is sinds 2012 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF