Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

SARALA DEVELOPMENT & MICROFINANCE PVT. LTD. - Toegang tot financiering voor micro-ondernemers en kleine boeren

SARALA DEVELOPMENT & MICROFINANCE PVT. LTD.

Toegang tot financiering voor micro-ondernemers en kleine boeren

India

Unnati Trade & Fincon Private Ltd (Unnati) is een microfinancieringsinstelling (MFI) die persoonlijke leningen verstrekt aan vrouwengroepen en gezondheidsdiensten aanbiedt in gemeenschappen op het platteland. Tussen 2010 en 2013 werd het microfinancieringsprogramma gerund door de NGO Sarala Women Welfare Society (Sarala). In 2013 heeft Sarala deze activiteiten overgedragen aan Unnati, een dochterbedrijf dat zich volledig richt op microfinanciering. Unnati heeft een netwerk van 12 vestigingen in West-Bengalen en Bihar, in het oosten van India.

In de gebieden waar Unnati actief is wonen veel kansarmen en landlozen. Veel klanten van Unnati hebben kleine bedrijfjes die goederen en diensten leveren aan de lokale gemeenschap. Dit zijn meestal informele bedrijfjes met zeer beperkte toegang tot financiering van banken. Het belangrijkste gewas in deze gebieden is rijst en veel boeren zijn aangewezen op microkrediet om zaden en andere productiemiddelen te kopen voor de start van het regenseizoen.

Oikocredit ondersteunt Unnati omdat het moederbedrijf, Sarala, een betrouwbare partner van Oikocredit is met goede resultaten, een uitstekende reputatie en sterke betrokkenheid bij het welzijn van kansarme vrouwen.

Unnati gaat de lening van Oikocredit gebruiken voor leningen aan micro-ondernemers en kleine rijstboeren en melkveehouders in West-Bengalen en Bihar.

Download deze pagina als PDF