Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Corp. PRODESA, Corporación para la Promoción y Desarrollo - Financiering om de portefeuille uit te breiden en filialen te versterken

Corp. PRODESA, Corporación para la Promoción y Desarrollo

Financiering om de portefeuille uit te breiden en filialen te versterken

Nicaragua

De microfinancieringsinstelling (MFI) Corporación para la Promoción y Desarrollo Nicaragua (PRODESA) is gevestigd in Juigalpa. Zij verstrekt microleningen en doorlopend krediet aan kleine boeren en ondernemers in zes regio's in de afgelegen Atlantische regio van Nicaragua.

Veel mensen in dit deel van het land hebben geen toegang tot financiële basisvoorzieningen. De economie bestaat vooral uit veehouderij (vlees en zuivel) en graanproductie (maïs en bonen). Er is maar één regio, de Zuid-Atlantische Autonome Regio (RAAS), die nat en tropisch is, met het hele jaar neerslag, groene weiden en water voor gewassenteelt.

PRODESA heeft een van de scherpste rentetarieven op de markt, waardoor haar producten binnen het bereik liggen van kleine boeren en ondernemers.

PRODESA gaat Oikocredits steun gebruiken om haar portefeuille verder op te bouwen en de positie van haar filialen te versterken.

PRODESA is sinds 2014 partner van Oikocredit. 

Download deze pagina als PDF