Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Cooperativa de Ahorro y Crédito Abierta “San Roque” Ltda - Oikocredits sociale impact uitbreiden naar Chuquisaca

Cooperativa de Ahorro y Crédito Abierta “San Roque” Ltda

Oikocredits sociale impact uitbreiden naar Chuquisaca

Bolivia

Cooperativa de Ahorro y Crédito Abierta “San Roque” Ltda. (CSR) is een gereguleerde spaar- en kredietcoöperatie die zich heeft gespecialiseerd in microkrediet, consumptieve leningen en hypotheken. Vanuit haar hoofdkantoor in Sucre, de wettelijke hoofdstad van Bolivia, stuurt CSR een netwerk aan van filialen op het platteland van het departement Chuquisaca. In 2015 had CSR meer dan 9.000 leden en bijna 3.000 klanten.

De belangrijkste doelgroep van CSR bestaat uit mensen met lage inkomens in stedelijke gebieden, kleine boerderijen en boerenfamilies op het platteland waar toegang tot financiële diensten zeer beperkt is. CSR probeert haar aanwezigheid op het platteland verder uit te breiden qua portefeuilleomvang en aantal klanten.

Naast het verstrekken van persoonlijke leningen, heeft CSR ook een vergunning om spaargeld te ontvangen via spaarrekeningen en depositorekeningen.

Cooperativa de Ahorro y Crédito Abierta “San Roque” Ltda. is sinds 2015 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF