Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Cooperativa Agricola Ganadera Los Molinos Ltda - Ondersteuning voor kleine onafhankelijke boeren en middelgrote tarweboerderijen

Cooperativa Agricola Ganadera Los Molinos Ltda

Ondersteuning voor kleine onafhankelijke boeren en middelgrote tarweboerderijen

Argentinië

Cooperativa Agrícola Ganadera Los Molinos Ltda (Los Molinos) is opgericht in 1950 en gevestigd in Los Molinos, een kleine stad in de provincie Santa Fe.

De meeste leden zijn boeren met kleine en middelgrote boerderijen met bepekte onderhandelruimte bij het verkopen van hun producten. Dankzij Los Molinos en haar indrukwekkende opslagcapaciteit van 50.000 ton hebben ze betere markttoegang.

Maar wat nog belangrijker is, is dat de coöperatie ervoor zorgt dat boeren hun boerderijen in eigen hand kunnen houden en niet hoeven te verhuren aan grote internationale agro-ondernemingen.

Los Molinos heeft meer dan veertig vaste werknemers en heeft daarnaast verschillende tijdelijke werkkrachten, zoals dagloners en vrachtwagenchauffeurs. De coöperatie werkt niet alleen samen met eigen leden, maar ook met zo’n 300 andere boeren uit de regio.

Los Molinos heeft een goede reputatie op het gebied van duurzaamheid, milieubewustzijn en gemeenschapsondersteuning. Oikocredit heeft de coöperatie geholpen bij het verkrijgen van certificeringen voor zichzelf en voor de aangesloten boeren.

Cooperativa Agricola Ganadera Los Molinos Ltda is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF