Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Cooperativa Integral de Ahorro y Crédito "Para el Desarrollo Comunitario de Guatemala", RL - Ondersteuning voor landbouwcoöperatie die zich richt op inheemse gemeenschappen

Cooperativa Integral de Ahorro y Crédito "Para el Desarrollo Comunitario de Guatemala", RL

Ondersteuning voor landbouwcoöperatie die zich richt op inheemse gemeenschappen

Guatemala

Cooperativa Integral de Ahorro y Crédito ‘Para el Desarrollo Comunitario de Guatemala’, RL (Crediguate) is een coöperatie die is opgericht door Asociación de Desarrollo Integral Rural (ASDIR). Crediguate richt zich vanuit haar kantoor in Totonicapán op klanten in achtergestelde plattelandsgebieden.

De coöperatie is ook actief in andere gemeentes in westelijke en centraal gelegen regio’s van Guatemala zoals Sololá, Suchitepéquez, Huehuetenango en Quiché.

De meeste klanten van Crediguate wonen op het platteland en ongeveer 75% van de klanten bestaat uit Maya-Quiché, een inheemse gemeenschap. Crediguate specialiseert zich in persoonlijke leningen maar verstrekt ook leningen aan solidariteitsgroepen en gemeenschapsbanken.

Cooperativa Integral de Ahorro y Crédito ‘Para el Desarrollo Comunitario de Guatemala’, RL is sinds 2015 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF