Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

DINÁMICA INTERNATIONAL CROPS - Financiering voor meer export van kwaliteitskoffie

DINÁMICA INTERNATIONAL CROPS

Financiering voor meer export van kwaliteitskoffie

Guatemala

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Dinámica International Crops is onderdeel van het gevestigde familiebedrijf Corporación Dinámica. Het bedrijf exporteert fairtrade en biologische koffie die wordt geleverd door zeven kleine koffieboerenverenigingen die samen meer dan 3.800 leden hebben. Dinámica International Crops is gevestigd in Guatemala City.

Dinámica International Crops is opgericht in 2012 en richt zich op de nichemarkt van kwaliteitskoffie. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op aanbetalingen aan boeren, dry milling-diensten en koffie-exportdiensten. Dankzij hun samenwerking met het bedrijf zijn de koffieboerenverenigingen in staat om te voldoen aan de eisen van internationale kopers die op zoek zijn naar hoogwaardige koffie en bereid zijn hier een premium voor te betalen.

Dinámica International Crops is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF