Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

AB Bank Zambia Limited - Financiering voor een grotere portefeuille met een breder bereik

AB Bank Zambia Limited

Financiering voor een grotere portefeuille met een breder bereik

Zambia

De microfinancieringsbank AB Bank Zambia Limited (ABZ) levert een breed scala aan leningen en spaarproducten aan micro-, kleine en middelgrote bedrijven en klanten met een modaal inkomen. ABZ is een filiaal van de in Duitsland gevestigde AccessHolding, die bestaat uit tien financiële instellingen in Sub-Sahara Afrika, Centraal Azië, de Kaukasus en Zuid-Amerika.

ABZ is opgericht in 2010 en is gereguleerd door de Bank van Zambia. De bank wil een van de belangrijkste financiële dienstverleners voor de micro- en kleine bedrijvensector worden. Het bedrijfsmodel van ABZ is gebaseerd op het bieden van toegankelijke, transparante en hoogwaardige financiële diensten.

Het personeel wordt getraind op het leveren van klantgerichte diensten. ABZ heeft momenteel een netwerk van zeven filialen in Zambia (2016). De bank is toonaangevend in Zambia op het gebied van social performance management en milieubescherming.

AB Bank Zambia Limited is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF