Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Microfinanciera Prisma de Honduras SA - Betere toegang tot financiering en hernieuwbare energie op het platteland van Honduras

Microfinanciera Prisma de Honduras SA

Betere toegang tot financiering en hernieuwbare energie op het platteland van Honduras

Honduras

Microfinanciera Prisma de Honduras SA (Prisma) is een middelgrote microfinancieringsinstelling (MFI). Prisma richt zich op het verstrekken van microleningen aan huishoudens op het platteland en werkkapitaal aan micro- en kleine landbouwondernemingen, zoals boeren die koffie, plantaan, malanga, yucca en andere groenten verbouwen. Prisma levert ook zonne-energiesystemen die de levensstandaard in plattelandsgemeenschappen helpen verhogen. De belangrijkste doelgroepen zijn plattelandsgemeenschappen in El Paraiso, Choluteca, Nacaome, Francisco Morazan, Olancho en Cortes.

Prisma is in 2004 opgericht door het in de VS gevestigde Prisma Microfinance Inc. Prisma heeft 7 filialen in de steden Danli, Trojes, Patuca, Choluteca, San Lorenzo, Santa Cruz de Yojoa en Peña Blanca (2016).

De uitbreidingsstrategie van Prisma richt zich op het ondersteunen van mensen op het platteland zonder of met beperkte toegang tot financiering. Een aparte afdeling, die zich bezighoudt met het innen van terugbetalingen, zorgt ervoor dat Prisma financieel duurzaam opereert. Het personeel wordt continu getraind op het beoordelen van kredietaanvragen. Ze leren ook hoe ze kunnen voorkomen dat klanten bij meerdere instellingen leningen afsluiten en wellicht meer schulden opbouwen dan ze zich kunnen veroorloven.

De MFI wil haar sociale profiel verder te versterken en betere klantbescherming bieden door zich aan te sluiten bij de SMART Campaign.

Microfinanciera Prisma de Honduras SA is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF