Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Federación de Cooperativas Vitivinicolas Argentinas Coop Ltda - Ondersteuning voor kleine coöperatieve wijnproducenten in Mendoza

Federación de Cooperativas Vitivinicolas Argentinas Coop Ltda

Ondersteuning voor kleine coöperatieve wijnproducenten in Mendoza

Argentinië

Federación de Cooperativas Vitivinícolas Argentinas Coop Ltda (FECOVITA) is een wijncoöperatie die in 1980 is opgericht en wijn bottelt en verkoopt voor 29 coöperaties in de provincie Mendoza. Deze coöperaties vertegenwoordigen op hun beurt zo’n 5.000 boeren en wijnproducenten. Naast de wijnactiviteiten is FECOVITA actief betrokken bij een reeks sociale projecten, vaak in samenwerking met lokale ngo’s en onderwijs- en gezondheidsinstellingen.

De meeste wijnboeren hebben hun eigen wijngaard en gebruiken de wijnmakerij van de coöperatie om most en wijn te produceren. FECOVITA zorgt ervoor dat de wijn wordt verpakt en vervolgens wordt verkocht op de lokale en internationale markt.

FECOVITA geeft wijnproducenten informatie over wijnsoorten waar veel vraag naar is op de markt en helpt hen hun wijngaard aan te passen aan de marktvraag. De boeren worden ook ondersteund bij het verbeteren van hun landbouw- en productietechnieken zodat deze voldoen aan de standaarden van FECOVITA.

Federación de Cooperativas Vitivinícolas Argentinas Coop Ltda is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF