Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

NELIXIA - Ondersteuning voor kleine kardemomtelers in Guatemala

NELIXIA

Ondersteuning voor kleine kardemomtelers in Guatemala

Guatemala

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Nelixia produceert en exporteert essentiële oliën, gemaakt van kardemom en patchoeli. Deze oliën worden vooral verkocht aan parfum- en smaakstofbedrijven in Europa en de VS. Nelixia koopt de kardemom in bij een coöperatie en, via tussenpersonen, bij kleine telers. Het bedrijf heeft 20 mensen in vaste dienst (2016) en werkt met ongeveer 250 telers, inclusief coöperatieleden, op het platteland.

Nelixia's verwerkingsfabriek richt zich op de exportmarkt en voldoet aan alle internationale kwaliteitseisen. De oliën hebben een goede kwaliteit dankzij de grote variëteit en de hoge kwaliteit van de grondstoffen die worden verwerkt.

Ondanks dat het een relatief jong bedrijf is, heeft Nelixia een sterke financiële positie opgebouwd. Daarnaast heeft het bedrijf zeer goede relaties opgebouwd met zijn internationale klanten en wordt er geïnvesteerd in de lancering van nieuwe producten om het aanbod te diversifiëren.

Op het gebied van social performance heeft het bedrijf een positieve impact op het levensonderhoud van de kleine telers doordat het de economische ontwikkeling van plattelandsgemeenschappen bevordert.

Nelixia is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF