Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Cooperativa de Ahorro y Crédito Abierta Trinidad - Ondersteuning voor kleinschalige ondernemers op het platteland in het noorden van Bolivia

Cooperativa de Ahorro y Crédito Abierta Trinidad

Ondersteuning voor kleinschalige ondernemers op het platteland in het noorden van Bolivia

Bolivia

Cooperativa de Ahorro y Crédito Abierta Trinidad (CACTRI) is een kleine en gevestigde spaar- en kredietcoöperatie die al meer dan 50 jaar micro- en kleinschalige ondernemers met een laag inkomen ondersteunt in het departement Beni, in het noorden van Bolivia.

CACTRI verstrekt leningen via een netwerk dat bestaat uit één vestiging in de stad en vijf op het platteland. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Trinidad.

De doelgroep van CACTRI bestaat uit ondernemers die actief zijn in de landbouw-, handel-, productie- en dienstensector en in verschillende andere sectoren. De meeste klanten op het platteland hebben een kleine boerderij. Deze doelgroep kan vaak niet terecht bij reguliere banken. Dit is vooral een probleem in het noorden van Bolivia, waar financiële inclusie flink onder het gemiddelde ligt.

Cooperativa de Ahorro y Crédito Abierta Trinidad is sinds 2017 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF