Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Equatorial Nut Processors Limited - Ondersteuning voor kleinschalige, biologische notenboeren in Kenia

Equatorial Nut Processors Limited

Ondersteuning voor kleinschalige, biologische notenboeren in Kenia

Kenia

Equatorial Nut Processors Ltd (ENP) koopt biologische macadamianoten, cashewnoten en pinda's van kleinschalige boeren. Het bedrijf is in 1994 opgericht door een lokale ondernemer. Hij wilde een positieve impact maken voor boeren met een laag inkomen. Inmiddels heeft het bedrijf rond de 2.000 werknemers en is het één van de grootste notenverwerkingsbedrijven in Afrika. De noten worden verwerkt en verkocht op de lokale en internationale markt. Sinds 2014 produceert ENP ook verrijkte voedingsmiddelen voor lokale winkels en humanitaire organisaties die in Oost-Afrika actief zijn.

ENP is lid van de African Cashew Alliance (ACA) en is door deze alliantie gecertificeerd voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit betekent dat het bedrijf voldoet aan internationaal erkende standaarden op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid en aan arbeids- en sociale standaarden. Zo werkt ENP samen met onderzoeksinstellingen om boeren te trainen en hoogwaardige macadamiabomen te kweken én heeft het bedrijf in het kader van haar sociale verantwoordelijkheid een dagopvang voor vrouwelijke werknemers met kleine kinderen opgezet.

Equatorial Nut Processors Ltd is sinds 2018 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF