Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Laxmi India Finleasecap Private Limited - Betere toegang tot financiering voor het midden- en kleinbedrijf in Rajasthan

Laxmi India Finleasecap Private Limited

Betere toegang tot financiering voor het midden- en kleinbedrijf in Rajasthan

India

Laxmi India Finleasecap Pvt. Ltd (LIFPL) is bij de Reserve Bank of India geregistreerd als niet-bancair financieel bedrijf (NBFC) zonder spaarvergunning. LIFPL verstrekt leningen aan economisch zwakkere sectoren van de samenleving, zoals het midden- en kleinbedrijf (mkb), en aan commerciële vervoerders.

Veel leningnemers krijgen moeilijk toegang tot financiering via reguliere financiële kanalen omdat ze onvoldoende onderpand hebben en de afbetaalschema's vaak niet flexibel zijn. LIFPL biedt daarom zogenaamde last-milefinanciering aan bedrijven en kleinschalige ondernemers in sectoren als productie, (detail)handel, zuivel en voedsel. De leningen zijn zo opgezet dat ze tegemoetkomen aan de behoeften van de betreffende sectoren qua omvang en looptijd. De meeste ondernemers zetten de lening in als werkkapitaal. 

LIFPL is actief in 15 districten van Rajasthan via een netwerk van bijna 40 vestigingen (2018) en is sinds 2018 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF