Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Asociación Unión de Cafetaleros Ecológicos - Ondersteuning voor een vereniging van kleinschalige koffieboeren in Cajamarca

Asociación Unión de Cafetaleros Ecológicos

Ondersteuning voor een vereniging van kleinschalige koffieboeren in Cajamarca

Peru

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Unión de Cafetaleros Ecológicos (Unicafec), opgericht in 2001, is een vereniging van kleinschalige koffieboeren die is gevestigd in San Ignacio, Cajamarca, Peru. Unicafec verzamelt, verwerkt en verkoopt de koffiebonen die worden geproduceerd door haar 400 leden. 

Tijdens de beginjaren werd de vereniging financieel ondersteund door het Duitse ontwikkelingsagentschap GIZ en de Duitse ontwikkelingsbank KfW om verbeteringen door te voeren op milieugebied en de infrastructuur op boerderijen te upgraden. Dankzij deze ondersteuning is het Unicafec gelukt om de specialty-koffiemarkt in de Verenigde Staten en Europa te penetreren. In 2003 en 2005 werd Unicafec respectievelijk biologisch en Fairtrade gecertificeerd.

Unicafec is sinds 2018 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF