Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Midland Microfin Limited - Toegang tot financiering voor achtergestelde vrouwen in Punjab

Midland Microfin Limited

Toegang tot financiering voor achtergestelde vrouwen in Punjab

India

Midland Microfin Limited (MML), opgericht in 2011, is de eerste microfinancieringsinstelling (MFI) in Punjab. De instelling richt zich met kleine bedrijfsleningen op financiële én sociale emancipatie van vrouwen. MML werkt volgens het bekende Joint Liability Group (JLG) leenmodel: vijf vrouwen vormen samen een groep, met hulp van de microfinancieringsinstelling, en staan garant voor elkaars tijdige afbetaling.

De verschillende producten en diensten van MML zijn afgestemd op de financiële behoeften van werkende vrouwen met een laag inkomen. De MFI promoot ondernemerschap onder vrouwen door leningen te verstrekken die dienen als werkkapitaal ter ondersteuning van hun micro-ondernemingen, zoals reparatiewinkels, borduurcentra en schoonheidsalons. 

MML heeft een netwerk van meer dan 100 vestigingen en meer dan 200.000 klanten (2018) en is sinds 2018 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF