Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Humana Financial Services Private Limited (HFSPL) - Ondersteuning via groepsleningen, voor vrouwen in India met een laag inkomen

Humana Financial Services Private Limited (HFSPL)

Ondersteuning via groepsleningen, voor vrouwen in India met een laag inkomen

India

Humana Financial Services Private Limited (HFSPL) is een niet-bancaire financiële onderneming en microfinancieringsinstelling (MFI). HFSPL is opgezet door de nonprofitorgansatie Humana People to People India, opgericht in 1998, die samenwerkt met de publieke en private sector en internationale donoren. 

De MFI bedient zo’n 1.100 klanten (juni 2018) via verschillende kantoren in Rajasthan en Uttar Pradesh. Het bedrijf verstrekt microfinanciering aan leengroepen in steden en op het platteland. Deze groepen (Joint Liability Groups, JLG's) bestaan uit 10 tot 20 vrouwen met een laag inkomen.

De leningen worden meestal gebruikt voor landbouwgerelateerde en andere inkomstengenererende activiteiten zoals handel, detailhandel en borduurwerk.

HFSPL is sinds 2018 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF