Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Caravela Limited - Investeren om duurzame koffiehandel in Latijns-Amerika te bevorderen

Caravela Limited

Investeren om duurzame koffiehandel in Latijns-Amerika te bevorderen

Verenigd Koninkrijk

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Caravela Coffee is een verantwoordelijke handelaar in specialty-koffie. Het bedrijf werkt nauw samen met ongeveer 4.000 kleinschalige boeren, en de gemeenschappen waarin zij wonen en werken, in acht Latijns-Amerikaanse landen om hoogwaardige koffie te verkrijgen, die Caravela aan gespecialiseerde koffiebranders in meer dan 25 landen verkoopt.

Oikocredit heeft in 2019 een investering gedaan in Caravela, vanwege de positieve impact op de levens van de kleinschalige koffietelers in de regio. Door middel van deze investering kan Oikocredit deze partner ondersteunen door samen te werken met het management, een lid van de raad van bestuur aan te stellen en actieve deelname aan de jaarlijkse algemene vergadering van het bedrijf. 

Naast het bieden van toegang aan de kleinschalige boeren tot internationale markten, biedt Caravela training, technische ondersteuning en kwaliteitsanalyse aan de koffieproducenten via haar team ter plaatse.  Dit stelt boeren in staat om koffie van hogere kwaliteit te produceren en daarvoor hogere prijzen te vragen.

Deze ondersteuning is van groot belang gezien de uitdagingen waarmee koffietelers worden geconfronteerd, zoals schommelingen in koffieprijzen, natuurrampen en gewasziekten.

Download deze pagina als PDF